måndag 11 november 2013

Jag öppnade de tunga portarna och stack in huvudet.. Hello! Jesus?

Det var en sjukt nyfiken 13-åring som klev in i biskopsgårdens församlings kyrka.
Hon gick ner för altargången och mot den lilla gruppen samlade tjejer (mestadels) och killar som stod samlade vid pianot. De tittade nyfiket tillbaka. Jag såg ut som en rostad marshmallow i mitt chockrosa korta hår så jag förstod dem =)

Mina föräldrar och framförallt min bror (som hotade med att slänga min gitarr i Göta kanal om jag inte gav hans misshandlade öron en paus) var lite trötta på mina 24 timmar sessioner sång och spel med en repertoar på... eh två låtar som växlades var 5.e minut.

... sååå jag tänkte att de skulle få lite avlastning.

Jag behövde helt enkelt hänga med andra människor som kunde uppskatta det här med att sjunga lite småsurt fast med glädje och helst tillsammans och jag kunde tänka mig byta ut min största Idol, Alanis Morrisette mot lite go gospelklapp för en liten stund iallafall..

Karin vår körlärare reste sig direkt upp bakom pianot och sträckte ut sin varma hand mot mig.
- Hej Berrrna och varrmt välkommen skorrade hon med sin lite skånska dialekt.

Jag gillade henne direkt ( alla med skånsk dialekt efter Karin är rent psykologiskt, automatiskt underbara i en Berna-hjärna) och jag gillade de fina, ödmjuka och genuint snälla ungdomarna i min cirkel.

Detta var en helande miljö för en trettonåring som hade hårdkantade vardagar i korridorerna, där mobbning och grupptryck var vardag på högstadiet och det blev min räddning..

För istället för att tjuvröka och dricka stulen alkohol med klasskamraterna utanför pressbyrån sjöng jag.
Istället för att ramla runt sena kvällar i Nordstan och stjäla smink på Åhlens, ja då sjöng jag.
Jag sjöng när jag var ledsen och jag sjöng när jag var glad och jag längtade efter alla måndagsrep på ett sätt som man tidigare bara längtat efter julafton.

Intresset och kärleken för musik stannade kvar i hjärtat och nu började jag även skriva musik och har gjort det .. ever since..och vet ni vad.. nu 18 år senare får jag vara med och starta vår egna kör här på NordicWellness.
Yes det är sant!

Voices of Wellness sätter igång vårterminen 2014 ock kommer vara öppen för alla som tycker om att sjunga och vill stärka gemenskapen med sina medmedlemmar.
Det är nämligen också träning har man kommit fram till för.. själen och hjärtat!

Nu på Söndag kommer jag och bästa Karin Malmqvist ( som vår nya körlärare också heter!!) köra en provklass på Nordic Wellness Odinsgatan 13:00 och ALLA är varmt välkomna att sjunga med oss under en timme!! Maila mig på min facebook inkorg eller berna@nordicwellness.se så att jag vet att du kommer!!!

Du som alltid velat men inte vågat KOM!
Du som är grym på att sjunga och skulle lätt kunna vinna IDOL 2014,2015och 2037 KOM!
Du som hellre vill spela dataspel äähh KOM!

Viktigast är att vi har kul ihop och tillsammans med Sveriges första kör på gymkedja!

Hurrrraaaa!!!!!

4 kommentarer:

 1. Och bäst blev hon. <3

  SvaraRadera
 2. Fasen vilken rolig idé! Du är grym!!!! �� Synd man inte bor i Göteborg längre

  SvaraRadera
  Svar
  1. men så fort du kommer till Göteborg och känner för att sjunga lite, så vet du precis vart du ska!! =)

   Radera