tisdag 1 april 2014

Du är 8 år gammal, tillbaka bakom skolbänken och vill hellre lyssna på de andra barnen än att själv berätta..


om vad du har hittat på under sommaren för att mamma och pappa har inte haft råd att åka någonstans i år heller.
De älskar dig men ibland hamnar man i tuffa lägen av olika anledningar, där det inte finns möjligheter att leva över en existensminimum och där ingår tyvärr inte soliga öar, lägereldar och Disneyland..
Du är bara ett barn , du jämför naturligt och ditt lilla svidande hjärta finns en längtan efter att få uppleva samma äventyr.
Du pantar burkar och sparar dina slantar som du lojalt och kärleksfullt lämnar över till dina föräldrar. Ni har sagt att ni ska spara ihop till en sommarresa, men tillslut försvinner de pengarna på  saker som är mer nödvändiga. Mat och kläder och du kan inte göra mer än så och det bränner i även mammas och pappas hjärtan
Att kunna åka bort med sina barn på sommarlovet är inte en självklarhet för alla.
Det finns många barn och föräldrar som inte kan unna sig det som är självklart för andra.

 ”Kollo för alla” är till för just de människor som av olika skäl inte har möjlighet eller råd att åka någonstans. I fem veckor får  ca 400 barn, ungdomar och vuxna, under fem dagar bo på kollogården som ligger nära naturen och en sjön. De badar, spelar fotboll, brännboll, fiskar,  har boule turnering, paddlar kanot, går spökvandring, disco, pysslar, träffar en trollkarl, får ansiktsmålningar, manikyr, yoga och mycket annat – sådana roliga saker som man gör när man är på kollo.

Glädjen i arbetet på kollo är att få se hur mycket det betyder för barnen.
Så nu frågar jag dig kära instruktörskollega eller gymnastik/ danslärare.
Vill du hjälpa mig och mina vänner på Stadsmissionen att förgylla ett sommarkollo genom att åka dit och hålla klass/klasser för barnen någonggång i sommar så att de kan få känna att de har lärt sig , dans, yoga, zumba eller vad som helst!

Ett varmt  minne att ta med sig när man återigen står redo inför sin första skoldag på höstkanten..

Kollot ligger precis innan Alingsås så det är inte långt att ta sig dit. Stadsmissionen bjuder på resa och käk, du bjuder på ditt varma hjärta och dina skills. Just do it!! <3

Maila therese.svensson@stadsmissionen.org  om du vill ha mer info om detta.


                                         

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar