söndag 24 juli 2011

Vad är ondska?

En sak vet jag helt säkert, vi föds inte till denna världen för att göra illa varandra. Vi föds inte som en tom innehållslös kropp, en robot som springer runt och skjuter ner oskyldiga människor. Vi är intelligenta varelser begåvade med empati. Så vad hände med Anders som i flera år minutiöst planerat  hur han iskallt ska avliva ett antal människor för en ideologi som saknar all rättvisa, vänskap och kärlek i den här världen.?
Hur kan han ha blivit så övertygad om att det han gjorde mot ca 100 personer,deras familjer,vänner och resten av världens tro på mänsklighet var rätt? Hur smög sig ondskan in liksom? Vad är ondska?
Är det en livstid ensamhet som förvrider oss? eller avsaknaden av trygghet och kärlek till ett barn som växer upp utan att veta vad det egentligen är? ÄR ondska att inte veta vad kärlek är?

Det är väldigt fint att visa sitt stöd för de drabbade med ett ljus på Facebook osv, men det räcker inte..vi behöver  mer än någonsin att VÄGRA ACCEPTERA rasismen och nazismen som råder,denna okunnighet om någonting så enkelt som att vi människor är alla värda lika mycket.


Jag önskar er alla innerlig kärlek och trygghet i era liv.
Vi ska ta hand om varandra , vi ska aldrig släppa in ondskan.
Ikväll tänder jag ljus för alla mammor, pappor, syskon, vänner och kära i Norge som förlorat sin älskade tjej  eller kille.

1 kommentar: