söndag 20 november 2011

Mig sig sätter du inga fotspår på.

När går det för långt?

Direkt efter du känner första sticket i kroppen?, eller efter hur du rodnar? eller att efter att du har krympt flera storlekar efter att någon har lyckats förolämpa dig? , tagit  bort en liten bit av det fina, mänskliga som är du. Ensam, eller inför andra.. fått dig att börja tvivla på om du är tillräckligt smart, eller snäll eller vacker.? Hur lång tid har det tagit innan du reagerat? På vägen hem, när du börjar smälta vad som hänt?, efter en vecka när ni ses igen? eller aldrig.... trycker du bara bort det då och tänker att.. aaa men hon/han kanske har rätt..

Vad händer när man reagerar direkt, Tar upp kampen för sig själv och säger ifrån?
Oavsett om det är bakom ryggen skitsnack, en direkt öppen förolämpning, prata över huvudet förolämpningen, nej du får inte chansen förolämpningen..osv

 Visst växer man lite? Visst är det skönt att få ställa upp för den som alla borde vara schysstast mot? Nämligen sig själv?  Nej vi är inte perfekta, det vet vi ju, så varför måste man straffa någon annan?


Jag har en jättefin vän som blev så förolämpad på sin arbetsplats att hon efter viss tveksamhet anmälde till facket .. det bästa hon har gjort. Det visade sig att hon hade rätt i sin situation, fick skadestånd och markerade!! Bästa av allt MARKERADE. Sedan reste hon sig och gick rakryggad därifrån.
 

Jag har blivit bättre på det där med åren. Reagerar direkt, Vid första sticket, vid första övertrampet.
Tänker inte bli överkörd eller trampad på. Ingen bullshit. Tar inte någons bullshit.
Det ska inte du heller göra. Du är alldeles för värdefull.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar